Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Praxe: Denzita a nárůst bodu u polygrafického filmu

18. února 2001, 22.32 | Výstup dokumentu na polygrafický film je - a ještě nějakou dobu jistě bude - převažující technologií při přípravě podkladů pro tisk. Podle kvality přípravy filmových plátů se odvíjí možnost výroby kvalitních tiskových desek a potažmo tedy i úspěch při finálním tisku.

 

 

 

Praxe: Kalibrace osvitových jednotek

18. února 2001, 22.27 | Není asi potřeba příliš vysvětlovat, proč je nutné osvitové jednotky pravidelně kalibrovat. Lze totiž jen těžko předpokládat, že technické parametry stroje, pracujícího za běžných podmínek při nutné přesnosti v řádu mikrometrů, se nebudou v čase měnit.

 

 

 

Konstrukční principy osvitových jednotek

18. února 2001, 22.22 | Asi první technický údaj, se kterým se při hovoru o osvitové jednotce zaručeně setká i úplný nováček, je zařazení stroje mezi capstany nebo bubnové osvitové jednotky. Není divu, protože jde o rozdíl vskutku podstatný, v mnohém předurčující možnosti budoucího využití osvitové jednotky.

 

 

 

Moaré a nastavení úhlů separací

18. února 2001, 22.21 | Připomínáme, že autotypické rastrování je založeno na stejných vzdálenostech mezi jednotlivými body, a proto pokud bychom vyrobili všechny separace se stejným úhlem natočení, vzniklé nepřesnosti mezi jednotlivými body by se cyklicky pravidelně opakovaly a vzniklo by silně rušící moaré.

 

 

 

Tvar tiskového bodu

18. února 2001, 22.13 | Není žádnou novinkou, že tiskové body mohou mít různý tvar (Shape). Důvodem hledání vhodného tvaru přirozeně není sympatie osvitáře k jednotlivým geometrickým obrazcům, ale snaha o co nejkvalitnější tiskový výstup.

 

 

 

Co je třeba vědět před tiskem barevné tiskoviny?

18. února 2001, 17.14 | Barvy dnes představují nepostradatelný prvek většiny tištěných materiálů. V řadě případů jsou nositeli základních informací, které se mají čtenářům sdělit. Jejich správná reprodukce je proto velmi důležitá.

 

 

 

Jak se vyrábí stírací losy?

17. února 2001, 18.20 | Asi každý z nás už v ruce držel stírací los. Nemusela to být stomilionová loterie, ale třeba normální reklamní akce nějakého výrobce. Tyto tiskové materiály budou každopádně stále svádět nenechavé podnikavce k různým způsobům, jak jejich provozovatele oklamat.

 

 

 

Popis přípravy dokumentu pro tisk na Indigu

13. února 2001, 18.48 | Digitální tiskové stroje si již získaly věrnou a rozšiřující se obec klientů. Mnohé moderní formy marketingu se bez využití možností digitálního tisku neobejdou, mnozí ale postupně objevují i jeho přínosy pro běžnou komunikaci, ať již k firemním, nebo dokonce k osobním účelům. Příprava dokumentů k tisku na digitálním stroji má ale svá specifika, jejichž respektování ušetří zájemcům o digitální tisk čas i peníze.

 

 

 

Jak připravovat dokumenty pro digitální tisk - několik tipů

13. února 2001, 18.42 | Několik tipů, které byste při přípravě zakázky pro digitální tisk neměly opomenout.

 

 

 

Jak připravovat dokumenty pro digitální tisk - formáty dat a ovladače

13. února 2001, 18.41 | Data vstupují do digitálních strojů v elektronické podobě. Datový soubor tedy představuje jakousi virtuální tiskovou desku, na které už toho po vložení do tiskového procesu nelze příliš měnit. Digitální tiskové stroje jsou tedy poměrně značně závislé na kvalitě dat, která do stroje vstupují.

 

 

 

Strana výpisu

... 71

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: